Thursday, 20 February 2014

Cerita Sekolah 1

Hye.. dah macam hape dah blog nih Umi tgk..huhuhu.. lantak lah.. sekarang nih memang tak sempat nak buat apa.. Qaireen dan start sekolah tahun nih.. mula2 ingatkan bila dia sekolah boleh la rehat sikit jaga sorang anak jer kat umah. rupanya tidak.. nehi nehi nehi.. lagi bertambah kerja.. * lap peluh kat ketiak*

Di pendekkan cerita (ahaha. terus pendek cerita ko ye? hihih ). kakak sekolah start 2 jan hari tuh.. semingu sekolah ok.. tup tup minggu kedua dia menangis tanak pi sek.. sampai la minggu ke 3 and 4 and 5... ha nih masuk tengah bulan 2 baru ok ... baru dia kata best sekolah.. syukurrrrr....

Mula2 sekolah dulu Umi bangun pagi2 siapkan bekal segala bagai.. tapi bekal yg dia bawak pegi tuh itu juga yg dia bawak balik.. huhuh.. hangin ok.. dia kata cikgu bagi makan..ok la tak pa.. tapi tanya dia napa tak makan bekal? dia jawap cikgu tak bagi makan!// haiyaa... terus tanya cikgu.. rupanya..dia minta nak makan time orang tengah belajar.. konfem la tak bagi.. ahaha... lepas tuh dia tanak bawak bekal dah..ok.. kita layankan je..sampai sekarang dia bawak air jer..tuh pun kadang habis kadang tidak.. oh anak!

abis cerita itu.. cerita terbaru pulak.. satu hari nih dia balik rumah, terus dia jumpa Umi bagi tau rambut dia dah pendek.. hui.. terkejut Umi tau.. pastuh dia kata dia gunting kat sekolah.. pergh,, menyirap darah merah I nih.. tanya punya tanya. sapa gunting, sapa buat? kenapa buat? dia tanak jawap.. semua tak tau.. esok kami ingat nak tanya cikgu dia.. hah.. sekali cikgu dia kata dia gunting rambut kawan dia dulu..abis rmabut budak lelaki tuh .. erk... nak kata apa? anak terlebih kreatif macam nih la..haiyo..

nih baru 2 bulan kot.. lagi sepuluh bulan? erk.. abis laaaa... apa lagi lepas nih? terima je la yer...

perkembangan selama dua bulan? tadi baru tanya cikgu..

kat sekolah :

1) cikgu kata dia pendiam sgt.. tanya boleh buat ke tak.. tak jawap pun.. eh eh eh
2) pelajaran macam biasa.


kat rumah :
1) nyanyi lagu cina.. bunyi ada.. maksud tak paham.. boleh la Nak!
2) bila tanya belajar apa kat sekolah.. sokmo la jawap Mandarin.. hihih.. layan
3) kerja sekolah mesti buat waktu petang.. sebab malam mesti nak main..macam tak cukup masa nak main...

itu je kot setakat nih..mudahan dia boleh la terus adapt dengan alam persekolahan..

All the best kakak.. apa pun Umi proud of you.. ok?

Umi..



1 comment:

Benz Hafriz said...

Wow hebatnya qaireen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...